Броят на загиналите от тайфуна "Мангхут" във Филипините достигна 59 души. 47 са ранени, 16 се смятат за изчезнали, съобщи порталът Rappler, цитиран от РИА Новости.

По-рано бе съобщено за 32 загинали, 29 изчезнали.

29 вече са жертвите на тайфуна "Мангхут" във Филипините

29 вече са жертвите на тайфуна "Мангхут" във Филипините

Тайфунът се е насочил към Хонконг

По думите на кмета на град Итогон Виктор Палангдан, 40-50 души може да се окажат блокирани в една от бараките в града заради свлачище. По данни на полицията, свлачище е разрушило четири миньорски колиби, 26 души са загинали, осем се смятат за изчезнали.

Мощният тайфун "Мангхут" достигна североизточното крайбрежие на Филипините в петък вечерта.
Филипинското управление на атмосферните, геофизическите и астрономическите служби (PAGASA) съобщиха, че поривът на вятъра на няколко острова на архипелага достигат 170 км/ч, а височината на вълните на север от Лусон може да достигне шест метра височина.

Освен това, очакват се силни валежи. Пуснато е предупреждение за опасност от затопляне. По данни на властта тайфунът засяга над 250 000 души, живеещи в региона. Около половината от тях са изпратени в центровете по евакуация.

МВнР предупреди българите в Китай за тайфуна "Мангхут"

МВнР предупреди българите в Китай за тайфуна "Мангхут"

Най-малко 25 са жертвите...

Малко по-късно Китайската централна телевизия съобщи, че двама души в Китай са загинали, а 15 са пострадали след като мощния тайфун "Мангхут" връхлетя в провинция Гуандун в южен Китай.

Междувременно ползвателите на социалните мрежи активно споделят видеа от супертайфуна "Мангхут" в Китай, който заличава всичко по пътя си.

Супертайфунът удари крабрежието на провинция Гуандун, в южната част на Китай. Заради стихията, в региона най-високата степен на опасност.

По-рано стана ясно, че в провинциите, които са в силата на тайфуна, са евакуирани 80 000 души.

В някои райони са открити специални убежища.