28 души вече са пострадалите при катастрофа между автобус и камион в Ярославска област. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Русия.

"Сега в катастрофа 7 души загинаха, а 28 са пострадалите. На място работят медици, представители на министерството на извънредните работи и регулировчици на движението", информираха от пресслужбата.

В автобуса са били 35 души, включително и водача. При катастрофата загинаха 7 души, а 28 са получили травми", се казва в съобщението. Сред пострадалите има и дете, което е с травма на стомаха и драскотина на лицето. Момчето е родено през 2012 г.

Според данни на регионалното вътрешно ведомство се предполага, че автобусът не е бил оборудван с предпазни колани.

"Струва ми се, че не е било предвидено да има колани", заяви източник на агенцията.

Ситуацията с катастрофата е под отговорността на здравното министерство на Русия. "В този момент за евакуация на пострадалите в болниците не става дума, регионалното здравно министерство се справя със собствени сили. Федералното ведомство продължава да контролира ситуацията", съобщиха от ведомството.

Катастрофата на пътнически автобус с камион на пътя Ярославл - Иваново стана на 14 септември сутринта.

Според първоначалната информация загиналите бяха 7, а пострадалите 25. По данни на полицията са загинали и двамата шофьори. Според първоначалната версия причина за катастрофата е излизане на камиона в насрещната лента.