Броят на жертвите от опустошителните горски пожари в северната част на американския щат Калифорния нарасна до 81 души, след като са били открити останките на още две жертви, съобщава "Франс прес".

Броят на хората, обявени за изчезнали в най-смъртоносния и най-разрушителен пожар в историята на щата, е скочил с близо 200 до 870 души.

Огненият ад в Калифорния взе още жертви

Огненият ад в Калифорния взе още жертви

76 души са загинали, а 1 276 са изчезнали

Този брой се колебае много през последните дни на фона на объркването в издирването на тела в град Парадайс, който до голяма степен беше разрушен от пламъците.

Данните стигнаха пикови равнища в събота, като тогава бяха обявени 1276 изчезнали, докато в понеделник броят им беше намален до 699 души.

Сега броят им отново се увеличи, след като полицията e проучила гласовите обаждания, уточни местният шериф Кори Хонеа.

Повече от 630 изчезнали при пожарите в Калифорния

Повече от 630 изчезнали при пожарите в Калифорния

Броят на жертвите и ранените се увеличава бързо

Други трима души са загинали при втория голям пожар, който се разрази в Малибу в южната част на Калифорния.

В северната част на щата т. нар. "лагерен огън" опустоши 152 000 акра земя и разруши повече от 12 600 жилища. Той започна на 8 ноември и сега е локализиран само на 75 процента.

Сега обаче властите се готвят за обилен дъжд, който ще помогне за овладяването на огъня, но може да доведе до наводнения, превръщайки пепелта и саждите в гъста паста и евентуално може да измие човешки останки.