Шивач от Индия е признал за отвличане, прелъстяване и изнасилване на стотици ученички през последното десетилетие. Това съобщи полицията в Делхи, цитирана от "Гардиън". Служителите на реда не скриха, че той може е един от най-големите серийни педофили в последно време.

38-годишният Сунил Растоги е женен и има пет деца. Той е арестуван в събота от полицията, разследваща сексуално нападение срещу три момичета на 9 и 10 години. Престъплението е извършено в източната част на индийската столица.

"Този престъпник Сунил Растоги е от Рудрапур в Утар Прадеш. По професия е шивач", обяви на пресконференция зам.-началникът на полицията в Източно Делхи.

По време на разпита арестуваният заявил пред органите на реда, че най-малко един път седмично пътувал от Радрапур до Делхи, за да задоволи педофилските си желания. Нападал момичета на възраст между 7 и 10 години.

Сунил Растоги е обвинен за изнасилване, утежнено със сексуално нападение на малолетни и заплахи в трите случая, обяви полицията. Той се разследва и за други такива престъпления.

Полицията съобщи още, че Сунил Растоги не може да си спомни точния брой на момичетата, които е насилил сексуално от 2004 г. насам, но заявил, че може да са стотици. Според информации в местни медии жертвите са 500.

Пред полицай арестуваният заявява, че е водил момичетата в отдалечени райони. "Не знам защо го правех. Харесваше ми", допълва той.

Сексуалното насилие срещу деца е широко разпространено в Индия. Жертвите обаче много често се страхуват да не бъдат обвинени за насилието.

Полицията започнала да разследва Сунил Растоги през декември, след като получила оплакване от 10-годишно момиче, което избягало при опит за изнасилване. Две подобни оплаквания постъпили от други момичета в същия район на 10 януари.

Активисти и политици поставят въпроса как така педофилът е успял да насили толкова много момичета и да избегне арест в продължение на над 10 години, въпреки че той е бил в затвора за предишно сексуално престъпление през 2006 година.

Ръководителката на Националната комисия за жените в Делхи заяви, че случаят е ужасяващ. В туитър тя написа, че този сериен изнасилвач трябва да получи смърт за изнасилването на 500 малки момичета за 13 години.