Двама войници бяха убити и трима други бяха ранени при експлозия в Северен Ирак, съобщиха иракските държавни медии, цитирани от Associated Press.

Инцидентът е станал в сряда. Войниците са пътували с военен автомобил в района на град Махмур, когато е било детонирано експлозивно устройство, съобщи държавната Иракска информационна агенция INA.

Нито една групировка не е поела веднага отговорност за нападението. Това беше най-новият от поредица подобни инциденти през последните дни.

Осем души бяха убити и трима ранени в понеделник при нападение на въоръжени лица срещу село Албу Бали северозападно от Фалуджа, което преди това беше контролирано от екстремистката групировка "Ислямска държава".

В неделя експлозивно устройство избухна в Северен Ирак, убивайки най-малко девет членове на иракската федерална полиция, които патрулираха в село Али ал-Султан в провинция Киркук.

В сряда иракският премиер Мохамед Шиа ал-Судани свика среща на служители по сигурността, за да обсъдят "терористичните атаки" и плановете на армията за отговор, според официално изявление.

Иракските власти обявиха победа над екстремистката групировка "Ислямска държава" преди пет години, но групировката продължава да извършва спорадични атаки на фона на опасения от нейното възраждане.

Ирак засилва охраната на границите си

Ирак засилва охраната на границите си

Мерки от правителството в Багдад