Повече от 40 души бяха убити, след като автобус падна в пропаст и се запали в южната пакистанска провинция Белуджистан в неделя, съобщиха официални лица, цитирани от Ройтерс.

Четиридесет и едно тела бяха извадени от останките, някои изгорени до неузнаваемост, каза областният полицейски служител Исрар Умрани пред Ройтерс.

Автобусът, превозващ около 48 души, е катастрофирал на път от столицата на Белуджистан Куета за южния град Карачи, съобщиха официални лица.

Фаталните пътни произшествия са често срещани в Пакистан, където правилата за движение рядко се спазват и пътищата в много селски райони са в лошо състояние.

Най-малко 22 души бяха убити през юни, включително девет членове на едно семейство, когато пътнически микробус падна в дълбоко дере отново в Белуджистан.

Автобусна кастрофа в Перу уби 25 души

Автобусна кастрофа в Перу уби 25 души

По неизвестни причини автобусът се е отклонил от маршрута си

Най-малко 10 деца загинаха в неделя при друг инцидент, когато лодка с ученици от религиозно училище се преобърна в язовира "Танда" в Северозападен Пакистан, съобщиха официални лица, докато спасителните усилия продължават.

Други шестима са пострадали и са откарани в болница, според Фуркан Хан, заместник-комисар на област Кохат в северната провинция Хайбер Пахтунхва, където е станал инцидентът.

Жертвите са били малки ученици в близкото религиозно училище, каза Хан. Още ученици са в неизвестност, като засега не се предоставят подробности за броя им.

Загиналите ученици са на възраст между 7 и 12 години, според списък, споделен с Ройтерс от областния комисар.

Хан каза, че и преди е имало инциденти в този язовир и полицията го е затворила за развлекателни пътувания.

Авария остави голяма част от Пакистан без електричество

Авария остави голяма част от Пакистан без електричество

Електропреносната мрежа е претърпял загуба на честота, което е причинило сериозен срив