Пътниците, използващи летището в германския град Франкфурт, трябва да се подготвят за евентуални отлагания на полети, като някои маршрути ще бъдат променени, докато инженери обезвреждат бомба от Втората световна война. Това съобщиха от компанията концесионер на летището "Фрапорт", цитирани от "Ройтерс".

На пътниците се препоръчва да се консултират с авиокомпаниите си и да проверяват сайта и мобилното приложение на летището преди планирани пътувания от и за летището за информация за отлагания и закъснения на полети.

От "Фрапорт" уточниха, че степента на нарушаване на нормалната работа на летището ще зависи и от времето, което определя каква гъвкавост има то за отклоняване на полетите.

Очаква се проблемите около летището да засегнат и обществения транспорт.

Около 16 500 души, живеещи в радиус от километър от мястото, където е открита бомбата, близо до централата на Европейската централна банка в източната част на града, ще бъдат евакуирани, докато инженерите обезвредят 500-килограмовата бомба, посочиха от местната полиция.

Летището във Франкфурт, през което преминават около 68 млн. пътници годишно, се намира на около 14 км източно от мястото на бомбата.

Бомбата е била открита на строителна площадка, което е често срещано явление в градове в Германия, които са били подложени на продължителни бомбардировки от съюзниците, сражаващи се срещу нацистката диктатура на Хитлер.