Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа заяви, че в страната е открит "британския" щам на коронавирус при 15 души.

"Британската мутация на коронавируса е идентифицирана при 15 души, пристигнали от Великобритания", написа здравният министър в "Туитър".

Фахретин Коджа добави, че влизането от Великобритания е временно спряно.

Нови 12 203 случая на заразени с коронавируса са установени в Турция през последното денонощие.

За пръв път от близо два месеца насам здравните власти съобщават за известен спад в броя на заразените. Спад е установен и в броя на жертвите на коронавируса -212 души са починали през последното денонощие, докато предишните дни надхвърляха 240 души.

Турция премахва PCR тестовете за транзитно преминаващи и шофьори на ТИР-ове

Турция премахва PCR тестовете за транзитно преминаващи и шофьори на ТИР-ове

Мярката за пристигащите бе въведена преди дни

От месец март м.г. досега 21 039 души в Турция починаха от пандемията, а общото число на заразените достигна 2 220 855 души, по данни на турското здравно министерство.

На 14 декември министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви, че британски учени са идентифицирали нов, мутирал тип коронавирус, който се разпространява по-бързо от известните щамове.

Турция въвежда задължителен PCR тест за пристигащите в страната

Турция въвежда задължителен PCR тест за пристигащите в страната

Включително и за транзитно преминаващите пътници през летищата

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че новата мутация на коронавирус е 70% по-инфекциозна от другите видове щамове на вируса.