Полицията в Иран арестува афганистанец, заподозрян, че е намушкал до смърт десет земеделски работници след кавга за земя, съобщиха иранските държавни медии в понеделник. Нападението в отдалечено село в Югоизточен Иран е рядък за страната инцидент, предава Associated Press.

Официалната информационна агенция IRNA съобщи, че четирима иранци и шестима афганистанци са били убити, а един селскостопански работник е бил ранен при нападение с нож в неделя. Пострадалият е настанен в болница. Според информацията заподозреният е бил психически неуравновесен.

Продължаващата десетилетия суша в Иран доведе до увеличаване на споровете относно водните ресурси и земите с по-добър достъп до вода. Ловните пушки са единственото оръжие, което иранците могат да притежават законно.

Насилието ескалира през последните години в Иран на фона на влошаващите се икономически условия в страната заради тежките американски санкции, които помогнаха за предизвикване на растяща инфлация и увеличаване на безработицата.

През май служител, уволнен от един от най-големите държавни финансови конгломерати в Иран, извърши стрелба в бившето си работно място в Западен Иран, убивайки трима души и ранявайки петима, преди да се самоубие.

През 2016 г. 26-годишен мъж застреля 10 роднини и рани четирима.

Увеличават се жертвите от наводненията в Иран

Увеличават се жертвите от наводненията в Иран

Властите се борят с природното бедствие