9-годишно момиче се бори за живота си в болница, след като е било простреляно при нападение с огнестрелно оръжие в лондонски ресторант, където вечеряло със семейството си, съобщи лондонската полиция, цитирана от Ройтерс.

Момичето е било уцелено, след като стрелец на мотоциклет открил огън по трима мъже, седящи отвън пред турския ресторант "Евин" в района Хакни, Северен Лондон, в сряда вечерта. То е било вътре в ресторанта със своето семейство.

"Зная, че местните жители ще бъдат изключително притеснени от този инцидент," каза главният детектив Джеймс Конъуей. "Споделяме това притеснение и е започнало спешно разследване за идентифициране и залавяне на виновниците."

Тримата мъже, на възраст 26, 37 и 42 години, които според полицията не познавали раненото момиче, също са с огнестрелни рани, но състоянието им е стабилно и се лекуват в болница. Полицията съобщи, че откраднатият мотоциклет, използван при инцидента, е бил намерен наблизо.

Полицията продължава да работи по случая, за да намери и арестува извършителите на престъплението, като призовава всеки, който има информация за инцидента, да се свърже с тях възможно най-скоро.

Мъж с нож рани четирима души в Лион

Мъж с нож рани четирима души в Лион

Нападателят е бил арестуван от полицията