Четирима души, включително двама италианци, които са работили за разузнавателната служба, загинаха в неделя, след като туристическа лодка се преобърна, когато буря връхлетя езерото Лаго Маджоре в Северна Италия, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Пенсионер, който преди е бил служител на израелските сили за сигурност, и руската съпруга на капитана на лодката също са загинали при инцидента, съобщиха израелското външно министерство и местните медии.

Дългата 16 метра лодка е превозвала 25 души, когато е била ударена от внезапна, силна буря в неделя вечерта и е потънала близо до град Лисанза, в южния край на езерото.

Повечето от пътниците и екипажа са успели да избягат и или са доплували до брега, или са били изтеглени на безопасно място от други лодки.

Италианските медии казаха, че са отишли до езерото Лаго Маджоре, за да отпразнуват рождения ден на приятел.

Израелското външно министерство каза, че работи с дипломати, за да върне у дома тялото на израелеца, чието име не се съобщава.

Руската жертва е идентифицирана като 50-годишната Аня Божкова. Тя е съпруга на капитана и собственик на развлекателната лодка "Годурия". Той оцеля след инцидента.