Телевизионната кула в Киев е ударена от ракета. УНИАН съобщава, че на мястото където е попаднал снаряда, се е образувал стълб от дим. Допълнително се съобщава, че две ракети са ударили кулата, едната е повредила трансформаторната подстанция, а другата контролната зала на самата телевизионна кула.

Телевизионната кула в столицата в близост до метростанция "Дорогойчи".

Според Suspilne снарядът е ударил излъчващото оборудване на телевизионната кула.

Петима души са загинали, а други петима са ранени, съобщиха от Държавната служба за извънредни ситуации.

Съществуват проблеми с телевизионното излъчване. Обещано е, че в близко бъдеще ще бъде включено резервно излъчване. Регионалните телевизионни канали Suspension работят в обичаен режим. Гражданите са помолени да използват търсенето на канали на своя телевизор, за да получат достъп до регионалните канали.

Вчера Министерството на отбраната и Службата за сигурност на Украйна предупредиха украинците за планирана информационна и психологическа операция на руснаците, при която ще се заглушат комуникациите и ще всяват паника заради предполагаемата капитулация на сегашното правителство. Специалните служби призовават хората да не вярват в това.

Само часове преди атаката от Руското министерство на отбраната призоваха жителите на Киев, живеещи в близост до ретранслационните станции и възли, да напуснат домовете си и предупредиха за удари с високоточни оръжия по технологичните съоръжения, за да се прекратят информационните атаки срещу различни руски държавни институции, които са нараснали многократно.

Руските военни удрят съобщенията и връзките на украинците

Руските военни удрят съобщенията и връзките на украинците

Предупреждават цивилните, живеещи в близост, да напуснат домовете си

Най-малко шестима души, сред които и дете, са били ранени, след като ракета унищожи сградата на областната администрация в Харков, съобщи CNN. Според УНИАН там са разрушени и по-високите етажи на две жилищни сгради.

Тази сутрин сателитни снимки показаха 60-километрова военна колона, която наближава столицата Киев.