Министърът на здравеопазването на Гърция Василис Кикилиас обяви, че всички училища и университети в страната ще останат затворени през следващите 14 дни, съобщават гръцките медии.

Това решение беше взето като предпазна мярка, след като Атина увеличава усилията си за справяне с епидемията от новия коронавирус (COVID-19), в отчаян опит да изпревари разпространението на болестта.

Близо 15 000 души с коронавирус и 532 починали в Европа

Близо 15 000 души с коронавирус и 532 починали в Европа

Последните данни на центъра показват, че в Европейския съюз, Европейската икономическа зона и Великобритания има 14 890 случая

Всички нива на образователните институции в страната, като се започне от детските градини и се стигне до университетите, ще останат затворени в продължение на 14 дни, като началото е от утре (11 март).

Решението обхваща както държавните, така и частните учебни заведения.

Кикилиас увери, че държавата ще полага специални грижи за онези родители, които работят, както и за бизнеса, засегнат от спешните мерки.

"Сега е време всички гърци да покажат лична отговорност", изтъкна гръцкият здравен министър.

54 души починаха от коронавируса в Иран за 24 часа

54 души починаха от коронавируса в Иран за 24 часа

В Ислямската република са починали 291 души от вируса,

В южната ни съседка до този момент са регистрирани 89 души, заразени с новия коронавирус, като засега няма починали хора.

Междувременно и в Северна Македония ще бъдат затворени всички училища, детски градини и университети за период от две седмици. В югозападната ни съседка са забранени всички масови събирания, включително културни събития, а спортните събития се провеждат при закрити врата. Всички хора, които пристигат от високо до средно рискови страни, преминават през задължителна самоизолация. 

Средно отнема 5 дни да се проявят симптомите на коронавируса

Средно отнема 5 дни да се проявят симптомите на коронавируса

Повечето заразени хора развиват симптоми в рамките на 12 дни