Информация от Американския флот обяснява, че четирима моряци, които са били ранени при сблъсъка на двата кораба, са евакуирани от сингапурски хеликоптер, съобщава АП. Ранените са откарани в болница.

Военноморските сили съобщават, че 10 са липсващите моряци от сблъсъка между американски военноморски разрушител "Джон С. Маккейн" и търговския кораб "Alnic MC". Припомняме, че двата плавателни съда катастрофираха тази сутрин във водите на изток от Сингапур и пролива Малака тази сутрин.

Издирват десет американски моряци до Сингапур

Издирват десет американски моряци до Сингапур

Бойният кораб е имал пробойни

Американският военноморски флот казва в съобщение, че хеликоптер от Сингапур е евакуирал четиримата американски моряци в болница в Сингапур за лечение на нараняванията им. Евакуиран е и пети ранен моряк, но той не се нуждае от медицинска помощ.

Флотът също така обяснява, че усилията по случая продължават. Повредата на кораба още не е ясна.

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изрази загриженост за екипажа на "Джон С. Маккейн", военния флот, който се сблъска с танкер близо до Сингапур.

Тръмп се върна във Вашингтон в неделя вечер от своя голф клуб в Ню Джърси.

Коментарът на американският президент за инцидента бил "Това е много лошо"

Тръмп публикува в Tweeter профила си съобщение, че "мислите и молитвите" му са с моряците на Маккейн, докато търсенето и спасяването им продължават.