Островът на Афродита се бори с пандемията от коронавирус. Кипърските власти наложиха нови изисквания за неваксинираните туристи от 1 август, припомнят местни медии.

За целта неваксинираните гости на Острова на Афродита трябва да направят PCR тест преди излитане и кацето им в Кипър.

PCR тестовете са задължителни за всички туристи от страни, които попадат в червената зона на разпространението на пандемията. Засега само неваксинираните ще са задължени да си правят тестове преди излитане и след кацане в Кипър.

Кипър премахва безплатното тестване, за да насърчи ваксинацията срещу COVID-19

Кипър премахва безплатното тестване, за да насърчи ваксинацията срещу COVID-19

Досега правителството е платило 26 милиона евро за бързи тестове...

Ваксинираните туристи, както и тези, които са имали коронавирусна инфекция през последните 180 дни, не подлежат на това изискване.

Хотелиерите в Кипър все пак са намерили начин да спасят неваксинираните чуждестранни туристи от допълнителни разходи за тестове по време на ваканцията им.

Кипърските хотелиери смятат затягането на мерките като "изстрел в крака" и за да се запази туристическия поток, Кипърската асоциация на хотелиерите (PASYXE) подписа договор с частна лаборатория, която ще провежда на място тестване на гости на хотела, принадлежащи към асоциацията.

Не пътувайте за Гърция, Турция и Кипър, съветва МЗ

Не пътувайте за Гърция, Турция и Кипър, съветва МЗ

Причина е усложнената епидемична обстановка

Министерството на туризма на Кипър поясни, че всички разходи за тестване ще бъдат изцяло поети от правителството на страната и хотелиерите.