Властите в Южна Индия затвориха днес училища и офиси, спряха полети и евакуираха крайбрежните райони на фона на идващата силна циклонна буря, която се очаква да достигне сушата през следващите 24 часа, и да причини проливни дъждове. Това съобщава "Ройтерс".

Циклонът "Мичаунг" се очаква да стигне до брега на южния индийски щат Андхра Прадеш във вторник сутринта, съобщи метеорологичната служба на страната, с устойчиви ветрове от 90-100 км/ч, с пориви до 110 км/ч.

Властите в Андхра Прадеш и съседния Тамил Наду са в повишена готовност за щети, казаха служители в двата щата. Бяха издадени предупреждения за рибарите да не навлизат в морето.

Циклон евакуира 100 000 души в Индия и Пакистан

Циклон евакуира 100 000 души в Индия и Пакистан

Засегнати са индийският щат Гуджарат и Карачи в Пакистан

В Андхра Прадеш властите са евакуирали близо 7000 души от осем крайбрежни района и се готвят да евакуират общо 28 000 в зависимост от пътя и силата на циклона, заяви пред "Ройтерс" високопоставен служител в щатския отдел за управление на бедствия.

В Тамил Наду властите обявиха официална ваканция в четири крайбрежни района и помолиха хората в Ченай, столицата на щата, да не излизат, освен ако не е необходимо.

Летището в Ченай спря работата си за два часа днес сутринта след проливни дъждове в града, а няколко полета бяха отменени или пренасочени към други градове.

Стотици жертви на циклона Мока в Мианмар

Стотици жертви на циклона Мока в Мианмар

Бурята е една от най-силните след циклон "Наргис"