Здравните власти в Италия обявиха, че броят на новозаразените с новия коронавирус (COVID-19) се е увеличил с 516 души за последното денонощие, с което общият брой на заразените вече е 232 248 души, съобщават световните осведомителни агенции.

През последните 24 часа са починали още 87 души, като с това общият брой на жертвите от COVID-19 достигна 33 229 души.

Коронавирус: Нов ръст на жертвите и заразените в Италия

Коронавирус: Нов ръст на жертвите и заразените в Италия

През изминалото денонощие са починали още 117 души

Общо 152 844 пациенти са излекувани от болестта от началото на епидемията на Апенините.

Междувременно млади лекари и студенти по медицина в Италия хвърлиха белите си престилки в знак на протест, като призоваха за образователна реформа и за стипендии, които им позволяват да се специализират.

Много от лекарите и студентите, участващи в протестите, помогнаха за грижата за пациентите по време на епидемията. Те се оплакват от затруднения в обучението, които им пречат да изберат специализация, дори и след като над 10 000 специалисти трябва да се пенсионират през следващите пет години.

Само около 4 000 стипендии за специализация се отпускат от правителството, което е много по-малко от броя на лекарите, които искат да специализират. Това принуждава много от тях да напуснат Италия за допълнително обучение в чужбина, изтощавайки страната от ценни медицински специалисти.

Италия и Белгия също спряха хидроксихлорохина

Италия и Белгия също спряха хидроксихлорохина

Рисковете са основание да се забрани употребата