Няколко колети с бомби засече полицията в гръцката столица Атина.

Един от тях е избухнал. Бомбата е била замаскирана като колет, който е трябвало да бъде доставен в сградата на мексиканското посолство в Гърция.

Пратката е избухнала в частна куриерска служба в града. Няма загинали след взрива, но е ранена една жена - служителка в офиса. Тя откарана в местна болница с изгаряния, но няма опасност за живота й. Според говорител на полицията взривът е бил малък.

Полицейски кордон е обградил сградата на втора куриерска служба в Атина, допълва АП. Там също е открит колет с взривно устройство, което обаче не е избухнало. Пратката е била с получател посолството на Холандия в Гърция. От там отказаха да посочат от какво естество са били експлозивите, както и защо сградата на делегацията е била обект на атака.

По данни на Ройтерс е била обезвредена още една - трета бомба. АФП посочва, че тя е била предназначена за френския президент Никола Саркози. Говорител на гръцката полиция коментира с ирония факта, че колетът е бил с получател държавния глава на Франция. Според него е повече от ясно, че пакетът е нямало да стигне никога до Саркози

Взривно устойство е било изпратено и до посолството на Белгия в Гърция.  

Засега се съобщава за двама задържани, които са били облечени с бронежилетки.

Световните агенции посочват, че подобна практика с изпращане на бомби е присъща на крайно леви и радикални групировки. По-късно стана ясно, че един от задържаните е член на т.нар. „Съзаклятие на огнените клетки". Групата е отговорна за няколко нападения над банкови офиси преди две години.
По-рано тази година високопоставен служител от министерството на обществения ред беше убит при експлозия на писмо, адресирано до министъра.

От полицията изключиха всякаква връзка на организаторите на бомбената поща с Ал-Кайда.