Гърция налага регионални блокади на втория по големина град Солун и на други две области от днес след увеличаване на заразените с новия коронавирус (COVID-19). Това обявиха от правителството, цитирани от "Гардиън".

Страната е регистрирала значително по-малък брой заразени в сравнение с други страни в Европа, но заразените нарастват бързо от началото на октомври. Тестването също се е увеличило.

Гърция затвори ГКПП Промахон за чужденци през нощта

Гърция затвори ГКПП Промахон за чужденци през нощта

Изключение правят само камионите

Вчера Гърция регистрира 1 547 заразени, което беше рекордно количество от началото на епидемията в южната ни съседка. През изминалото денонощие са регистрирани 1 211 заразени и 12 починали, с което броят на жертвите от началото на епидемията в страната достигна 615 души.

"Средната възраст на новозаразените предполага, че има голяма корелация със събиранията за забавления, спорт и други дейности", настоя министърът на гражданската защита Никос Хардалиас.

Днешното решение поставя Солун, централния град Лариса и северната област Родопи в най-високата рискова категория от четиристепенната скала за оценка на риска в Гърция. В най-високата категория са забранени публични или частни събирания, а движението между области е забранено.

Рекордни 935 заразени в Гърция

Рекордни 935 заразени в Гърция

Атина взема мерки