Здравните власти в Русия обявиха, че през последните 24 часа в страната официално са регистрирани 4 070 новозаразени с коронавирус (COVID-19), с което общият брой на заразените от началото на епидемията вече е 32 007 души.

Русия с нов рекорден брой заразени и починали за 24 часа от коронавируса

Русия с нов рекорден брой заразени и починали за 24 часа от коронавируса

34 души са починали за денонощие

Това е рекорден брой на новозаразените от началото на епидемията, като предишният рекорд беше вчера, когато новозаразените в рамките на 24 часа бяха 3 448 души.  

Повечето от новозаразените са в столицата Москва - 1 959 души, след нея следват Московска област с 472 души, Санкт Петербург с 424 души и др. Така общият брой на заразените в Москва нарасна до 18 105 души. 

За последното денонощие от болестта са починали още 41 души, с което общият брой на жертвите вече е 273 души. Броят на починалите за 24 също е рекорден от началото на епидемията в страната, като предишният рекорд беше поставен вчера, когато починалите в рамките на денонощие бяха 34 души. 

Междувременно още 286 пациенти са били изписани от болниците, с което общият брой на възстановилите се вече е 2 590 души.

Коронавирус: Русия отлага военния парад за Деня на победата

Коронавирус: Русия отлага военния парад за Деня на победата

Заради разразилата се епидемия

Точна прогноза за развитието на ситуацията с COVID-19 в Русия не може да бъде направена, призна пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той коментира че прогнозите в момента не се правят от политически лица, включително и от президента на Русия Владимир Путин, а от учените, медиците, ръководителите на профилираните организации.