Министерството на здравеопазването на Иран обяви, че в страната са били регистрирани 2 979 новозаразени с новия коронавирус (COVID-19) през последните 24 часа, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достига 154 445 души, съобщават световните осведомителни агенции.

Коронавирус: Иран с най-много заразени от близо два месеца

Коронавирус: Иран с най-много заразени от близо два месеца

След като правителството до голяма степен отмени ограничителните мерки

Това представлява най-високият ръст за денонощие от 1 април насам. Освен това от 2 май Иран отчита нарстване на броя на заразените, което сигнализира, че епидемията все още не е утихнала, напротив - здравните власти предупредиха за "нов опасен пик" в най-засегнатата от пандемията страна в Близкия изток.

"Хората изглежда смятат, че коронавирусът е свършил... някои длъжностни лица също смятат, че всичко се връща към нормалното. Коронавирусът е не само далеч от края си, но всеки момент бихме могли да видим (още един) опасен пик", изтъкна иранският здравен министър.

Иранските здравни власти допълват, че още 81 души са починали от COVID-19 през последните 24 часа, с което броят на жертвите от началото на епидемията достигна 7 878 души.