Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) във Великобритания се е увеличил с 847 души през последните 24 часа, като с това общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната вече е 14 576 души, съобщиха от британското здравно министерство.

Междувременно новозаразените в Обединеното кралство нараснаха с 5 599 души за последното денонощие, като с това общият брой на заразените вече е 108 692 души.

Великобритания удължава ограниченията с още най-малко 3 седмици

Великобритания удължава ограниченията с още най-малко 3 седмици

Рааб подчерта пред журналисти, че ако мерките бъдат разхлабени, има риск от втори пик

По-рано британският външен министър Доминик Рааб обяви, че блокадата на страната ще бъде удължена "най-малко през следващите три седмици".

Междувременно британското правителство остава фокусирано да държи гражданите по домовете им. Това подчерта говорителят на британския премиер Борис Джонсън, като допълни, че все още не е ясно кога ще бъдат разхлабени ограничителните мерки за ограничаването на разпространението на COVID-19.

Починалите в английски болници от Covid-19 нараснаха с 861 до 13 729
Обновена

Починалите в английски болници от Covid-19 нараснаха с 861 до 13 729

"40 пациенти нямат известно основно здравословно състояние"

Великобритания е една от най-тежко засегнатите страни в Европа. По-рано днес британският министър на здравеопазването Мат Ханкок предупреди, че броят на починалите вероятно е по-голям от официалните данни заради жертвите в домовете за възрастни хора.

Вчера министърът предупреди, че правителството смята, че 15% от всички домове за грижи в страната са засегнати от коронавируса.