Трима души бяха убити, а четвърти бе тежко ранен от мълния близо до Белия дом.

Техните тела са били открити на малко повече от 30 метра от статуята на Андрю Джаксън на площад "Лафайет" около 19.00 часа местно време, в петък, съобщи The Washington Post.

Вито Маджиоло, говорител на пожарната и бърза помощ в окръг Колумбия, обяви, че служители на тайните служби и на органи на реда, намиращия се наблизо парк, са станали свидетели на нещастието и незабавно са започнали да оказват помощ на четиримата.

Пострадалите са били откарани до болници в райони. Според Маджиоло те са стоели близо до дърво, когато мълнията ги е ударила.

Двама от загиналите вече са идентифицирани - 76-годишният Джеймс Мюлер и 75-годишната Дона Мюлер, двойка от Джейнсвил, Уисконсин. Третият починал е 29-годишен мъж, чието име все още не е посочено.

Маджиоло подчерта пред репортерите, че винаги когато има гръмотевици и светкавици, е най-добре да стоите далеч от дървета и да се приберете на закрито.

И от Белия излязоха с изявление, че са много "натъжени от загубата и се молят за онзи, които все още се борят за живота си".