Бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп Майкъл Коен заяви, че от новата му книга можете да се разбере как американският лидер печели президентските избори през 2016 г. със съдействието на Русия. Книгата се нарича предателят: Истинската история на Майкъл Коен, бившият личен адвокат на президента Доналд Тръмп. Порталът Axios публикува откъси от предговора й.

Коен отбеляза, че Тръмп е сключил споразумение с Русия. В същото време глава на Съединените щати не го направи с помощта на "толкова сложни методи, каквито са го представяли неговите възмутители", каза бившият защитник на американския лидер.

Тръмп: Русия и Китай не искат моето преизбиране в Белия дом

Тръмп: Русия и Китай не искат моето преизбиране в Белия дом

Президентът на САЩ атакува партньори

"Знаех също, че разследването на (бившия специален прокурор на САЩ Робърт. - Ред.) Мюлер не е бил лов на вещици. Тръмп лъже на тези избори с помоща на Русия, за което ще научите на тези страници, тъй като правенето на всичко <..> за "победа" винаги е било неговият модел за бизнес и начин на живот ", се казва в предговора.

Книгата на Коен е предвидена за излизане на 8 септември.

Преди това Коен беше осъден на три години затвор заради финансови и други нарушения. През май тази година той беше поставен под домашен арест.