Река Мисисипи продължава да прелива.

Заради силните бури и дъждове, които доведоха до рязко увеличаване на водите в коритото й, бяха евакуирани хиляди хора. Шест щата са засегнати от преливащата река. Водите на Мисисипи заплашват да наводнят къщи и постройки по бреговете, както и да унищожат обширни обработваеми площи.

Очаква се нивото на реката да достигне рекордни нива през близките дни, посочва АП, отбелязвайки, че най-лошото тепърва предстои. Изключително тежка е ситуация в Мемфис, където щетите от бедствието засега възлизат на 320 милиона долара.

По крайбрежието на реката на юг се съобщава за нанесени щети на голям брой къщи. Тепърва ще имаме много работа, когато водата достигне места, където никога не е била, заяви Грег Флин от Агенцията за справяне с извънредните ситуации на Мисисипи.

В голям брой райони по дължината на реката се осъществяват спешни укрепителни дейности, допълва агенцията. В спасителните операции се включва и армията, която започна да строи диги и да изгражда канали за оттичане на водата.

Най-голямото наводнение  в района на Мисисипи е било регистрирано през 1937 г., когато равнището на реката се е повишило с 14 метра.