Планински спасители спасиха пострадал турист, който е останал без храна и вода за период от около 48 часа. Момчето пропаднало в процеп в стръмен хълм в индийския щат Керала, информират от Би Би Си (BBC).

23-годишният Р. Бабу паднал в процепа в понеделник, по време на излет с трима негови приятели.

Три спасителни отряда не са успели да достигнат до момчето.

Чак в сряда сутрин служители в индийската армия са осъществили контакт с него.

Военните са дали на пострадалия турист храна и вода. Друг член на спасителния екип успява да изведе момчето до върха на хълма, след като му дал подходяща екипировка.

305-метровият хълм Курумбачи, в окръг Палакад, щата Керала, е известен със стръмния си е неприятен терен. Властите многократно са предупреждавали туристите за риска от катеренето по него.

Когато Бабу паднал и се заклещил, той имал само толкова място, колкото да седне. Приятелите му се опитали да го издърпат с помощта на пръчки и въже. След като това не дало резултат те слезли обратно по хълма, за да потърсят помощ от полицията.

Бабу изпращам снимки и селфита, за да могат спасителите да го локализират по-лесно. Спасителите се наложило да използват дронове, за да установят местоположението на момчето.

Във вторник хеликоптери на бреговата охрана направили няколко опита да достигнат бедстващия турист, но те се оказаха неуспешни поради неблагоприятния терен

От спасителния екип изказали силно притеснение за здравето на момчето, поради липсата на храна и вода.

Във вторник вечер спасителните отряди запалили огън, за да не допуснат дивите зверове обитаващи региона, да доближат пострадалия турист.

Накрая бил мобилизирана и група от армията, която успяла да измъкне момчето от неприятната ситуация.

Р. Бабу е откаран в болница, където се възстановява.

Близо 30 души са загинали при наводнения в Индия

Близо 30 души са загинали при наводнения в Индия

Хора останаха блокирани в щата Керала