Броят на загиналите от урагана „Феликс" надхвърли 100, съобщи Би Би Си.
Стихията продължава да бушува в Никарагуа и Хондурас.

Десетки хора все още са в неизвестност. Вероятно броят на жертвите ще расте, тъй като се очаква спасителите да намират загинали в открито море и в отдалечени райони на джунглата. Спасителните екипи все още не успяват да достигнат най-отдалечените участъци от пострадалите райони.   

Според хондураските власти 52-ма индианци, които са се намирали на малък остров, са били отнесени от вълните. Те са успели да хванат плуващи наоколо дъски и спасителни пояси.
Индианците мискито, които се прехранват с риболов, живеят на коралови острови на границата между Хондурас и Никарагуа.     

Вчера в морето са намерени телата на 25 загинали. Предполага се, че някои от жертвите са били на малък морски съд, върху който връхлетяла огромна вълна. Останалите вероятно са отнесени от домовете си, разположени на самия бряг.  

Припомняме, ураганът предизвика 6-метрови вълни в района.
Според очевидци вълните вече изхвърлят тела на загинали на брега.

Скоростта на ветровете, предизвикани от „Феликс" достигаше 256 километра в час. Според кореспондентите на Би Би Си той напомня на  смъртоносния ураган „Мич", който през 1998 година отне живота на 10 хиляди души.  

В Никарагуа самолети на спасителните служби са доставили помощи в Пуерто Кабезас - административния център на най-силно пострадалия район. Въпреки това, там все още има недостиг на храни и горива.  

ООН изпрати в районите, пострадали от урагана към пет тона хуманитарна помощ. Помощи изпращат дори отдалечени страни като Япония.

Междувременно тропическата буря „Хенриета" причини проливни дъждове в САЩ - в щатите Аризона и Ню Мексико, след което връхлетя мексиканския щат Сонор със скорост на вятъра 120 километра в час. .  

В Мексико загинаха петима души, а 5000 обитават временни жилища. В страната се очакват наводнения.