Спасители от Южна Колумбия опитват да достигнат до стотици жертви, които все още са в неизвестност повече от 24 часа, след като опустошителни свлачища затрупаха цели села. Това съобщава Си Ен Ен.

Най-малко 254 души са убити, а около 400 ранени, след като проливни дъждове доведоха до преливането на три реки около Мокоа в провинция Путомайо и потичането на поток от кал към града.

Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос обяви извънредно положение. Той заяви пред журналистите на място, че стотици хора остават в неизвестност. Президентът допълни, че е невъзможно да се прогнозира броят на смъртните случаи.

Свлачища затрупаха стотици в Колумбия
Обновена

Свлачища затрупаха стотици в Колумбия

Наводненията са отнесли къщи

"Първото нещо, което искам да кажа, е че моето сърце, нашите сърца, сърцата на всички колумбийци са с жертвите в тази трагедия", заяви Сантос.

Той допълни, че много хора идват и казват, че техни близки са в неизвестност. Работи се по изготвяне на списък с изчезналите.

Президентът заяви също, че за една нощ в града е паднала една трета от валежите за месеца. Той обвини климатичните промени за бедствието.

Венецуела готова да помогне на Колумбия

Венецуела готова да помогне на Колумбия

Свлачища затрупаха стотици

Говорителят на Колумбийския Червен кръст обяви, че 300 семейства са били разселени, а повече от две дузини жилища са изравнени със земята.

Много хора търсели из развалините своите вещи, след като свлачището разрушило домовете им.