Въоръжен мъж, който се опитал да проникне в офиса на ФБР в Синсинати, щата Охайо, е бил прострелян смъртоносно от полицията при опит да го залови, съобщи CNN.

Според изявление на ФБР в Синсинати рано сутринта в четвъртък "въоръжен субект се е опитал да влезе" в зоната за проверка на посетители в местния офис на ФБР. След като алармата се задействала, той избягал с автомобил.

ФБР, пътният патрул на щата Охайо и местните правоприлагащи органи се отзовават на инцидента и преследват заподозрения в продължение на няколко часа. В крайна сметка заподозреният спрял автомобила.

След като преговорите се провалили, служителите на реда се опитали да задържат заподозрения, но той насочил оръжие към тях и бил смъртоносно ранен.

Въоръжен атакува офис на ФБР в Синсинати

Въоръжен атакува офис на ФБР в Синсинати

Нападателят е успял да избяга

Източник от федералните правоприлагащи органи съобщил на CNN, че се предполага, че заподозреният е бил въоръжен с пистолет за забиване на пирони и автомат AR-15.

Мъжът е идентифициран като Рики Шифър според трима източници от федералните правоприлагащи органи на канала.

Според един от източниците ФБР проучва присъствието на Шифър в социалните медии и дали той е имал връзки с екстремистки организации.

Друг източник от федералните правоприлагащи органи съобщи пред CNN, че властите разследват дали заподозреният е бил свързан с някоя от групите, участвали в нападението срещу Капитолия на 6 януари 2021 г., или може да е участвал сам.

Телевизионният канал отбелязва, че инцидентът е следствие от претърсването на имението на бившия американски президент Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго на 9 август, както и от многобройните заплахи срещу ФБР, които се появиха онлайн след това.