Най-малко 24 загинали и 50 ранени след инцидент с влак, причинил пожар на гара Рамзес в Кайро, Египет, съобщават местни медии.

Ръководителят на железопътната болница в Кайро Мохамед Саид коментира, че броят на жертвите на главната гара в египетската столица се очаква да нарасне, съобщава "Скай нюз".

Смята се, че огънят е бил задействан от взривен горивен резервоар на влак с превишаване на скоростта, който пътува до станция Рамзес.

Според вестник "Ал-Ахрам" влакът е дерайлирал и резервоарът за гориво е експлодирал, но подробностите все още не са потвърдени.

Влаковете се отклоняват в египетската столица. По предварителна информация, влакът напуснал депото, когато се блъснал в покрита платформа. Експлозията и пожарът се до една от сградите на гара Рамзес.

Съобщава се, че хора са претърпели и отравяне с въглероден окис, тъй като не са могли да напуснат платформата и станцията в паниката.

Служителите по сигурността частично са затворили входовете на гарата. Линейки и пожарни екипи са на местопроизшествието.

Централната жп гара е евакуирана, железопътните услуги са временно преустановени.