Полицията и спасителните служби откриха телата на двама мъже, изчезнали в селски район западно от Мадрид, след като опустошителните наводнения удариха централна Испания през уикенда. Това съобщава "Ройтерс" като цитира изявление на властите.

Общо броят на жертвите официално вече е 7 души. 

Спасителните служби откриха телата близо до град Алдеа дел Фресно, където река Алберче преля в неделя.

83-годишният Хосе Мануел Агуадо е повлечен от силните течения близо до дома си във Виламанта, докато мъж на средна възраст на име Мануел Лопес е изчезнал, когато колата, в която пътуваше със семейството си, беше повлечена в реката в неделя вечерта.

Съпругата и дъщерята на Лопес бяха спасени тази нощ, докато синът му - според местните медии е на 10 години - беше открит жив, след като прекарал нощта, вкопчен в дърво.

Испания под вода и кал

Испания под вода и кал

Трима души са загинали, а други трима са в неизвестност след проливни дъждове

Припомняме, че Испания се бори от седмица с последствията от проливните дъждове. 

Бурята през уикенда засегна почти цялата страна, като най-обилните валежи бяха регистрирани в неделя в крайбрежните провинции Кадис, Тарагона и Кастело. 

Това се случва, след като Испания, която претърпя три години оскъдни валежи, които накараха някои региони да наложат ограничения за използване на вода, претърпя интензивна гореща вълна и постоянни високи температури през август.

Учените предупреждават, че екстремните метеорологични условия като горещи вълни и бури стават все по-интензивни в резултат на изменението на климата.