Най-малко шест новородени бебета са загинали след пожар в детска болница в Ню Делхи, съобщи BBC, позовавайки се на полицията.

Пожарът е избухнал късно вечерта на 25 май в района на Вивек Вихар на индийската столица. Старши полицай Сурендра Чудхари каза, че в отделението е имало 12 бебета. Още един човек е загинал преди да започне пожарът, но не са дадени подробности. 

Властите казаха, че ще бъдат предприети правни действия срещу собственика на болницата, който се е укрил. Главният министър на Делхи Арвинд Кейривал поясни, че все още се разследват причините за пожара и "този, който е отговорен за тази небрежност, няма да бъде пощаден".

Директорът на противопожарната служба Атул Гарг каза пред информационната агенция Press Trust of India, че 14 противопожарни коли са изпратени да се борят с огъня. Той също обясни, че пламъците са се разпространили твърде бързо заради взрив на кислородна бутилка.

Заради ограничения достъп до сградата, която е имала едно стълбище и е нямала противопожарни стълби, спасителната акция се е забавила. Болницата е притисната между жилищни сгради и все още не е ясно дали са спазени всички правила за безопасност, нито какво е причинило пожара.

Премиерът Нарендра Моди написа в социалната мрежа X, че "трагедията в болницата в Ню Делхи е сърцераздирателна".

16 загинали при пожар в Индия

16 загинали при пожар в Индия

Пожар в увеселителен парк в Индия на 25 май