Нова вълна от лошо време удари днес централната част на Гърция. Силният дъжд повреди пътища, наводни села и предизвика внезапни наводнения, които отнесоха всичко пред себе си до остров Евия, информира "Макфакс".

Множество пътища бяха унищожени, а количеството кал, което се спускаше от планините промени цвета на морето.

В село Ровия пътищата са отцепени и десетки къщи са наводнени, а щетите са големи и в Лимни. Пътят от Псахна за Прокопий и Мантуди остава затворен. Кметът апелира жителите да не напускат домовете си.

Части от Лариса се евакуират като предпазна мярка заради лошите метеорологични условия, съобщава CNN Гърция.

Училищата във Волос, Гърция също ще бъдат затворени утре според решението на кмета.

"За 6 часа са паднали 235 милиметра дъжд. Щетите са непоправими. Цяла нощ сме на улицата, опитвайки се да намерим решение - каза кметът на Лимни", Йоргос Капурниотис.

Преди това движението беше забранено в по-широкия район на град Волос поради развитието на опасни метеорологични явления. Армейски и общински екипи разчистиха пътища в близост до засегнатите градове Лимни и Мантуди в северната част на острова. Огромни количества вода наводниха село Ровия. Излязоха три реки, които минават през селото.

"Никога преди не сме виждали такова нещо", каза жител на този район.

Къщите са наводнени. Жителите се опитват да спасят каквото могат от къщите и имотите си. Свлачища заедно с стволове на дървета отнесоха автомобили и нанесоха сериозни щети на инфраструктурата, а пътищата бяха отцепени.

Мицотакис обеща удвоена държавна помощ след бедствията

Мицотакис обеща удвоена държавна помощ след бедствията

Годишната му политическа реч беше помрачена от буря, която уби 17 души миналата седмица