Министерството на здравеопазването и населението на Египет потвърди, че първият случай на заразен с новия коронавирус е бил регистриран в страната, добавяйки, че инфектираният човек не е гражданин на Египет, като е бил поставен в изолация в болница, съобщават световните информационни агенции.

Китай намали броя на починалите от коронавирус след двойно преброяване

Китай намали броя на починалите от коронавирус след двойно преброяване

Потвърдените случаи в континентален Китай са 63 851 души, а новите са 5090

Министерството на здравеопазването уточни в изявление, че незабавно е информирало Световната здравна организация (СЗО) и е предприело всички необходими превантивни мерки. Той не посочва националността на заразения човек или други подробности.

С пристигането на вируса в африканската страна, Египет се превърна в първата държава на континента, който доклада за случай на COVID-19, както е официалното наименование на новия коронавирус.

"Болестта Х" - какво ни чака след коронавируса

"Болестта Х" - какво ни чака след коронавируса

Предавани от животни, в последно време нови високорискови заболявания бележат своеобразен бум, а La Tribune търси отговорите "защо?".

Коментирайки относно евентуална зараза в Африка, представители на СЗО по-рано споделиха притесненията си във връзка с "крехките" здравни системи в повечето африкански страни, като добавиха, че те едва ли ще се справят с инфекцията.

Междувременно официалните данни показаха, че броят на жертвите на новия коронавирус нарасна до 1384 души, докато в целия свят са регистрирани над 64 400 заразени. Междувременно над 7000 души успешно се възстановиха от болестта.

Консултант на СЗО: Коронавирусът COVID-19 може да зарази 2/3  от човечеството

Консултант на СЗО: Коронавирусът COVID-19 може да зарази 2/3 от човечеството

Карантината не спира инфекцията…