Няма опасност за живота на ранените българи, катастрофирали с бус в събота в Турция, съобщиха от Министерството на външните работи. Това уверява българският консул от посолството ни в Анкара Георги Пантелеев, който е посетил пострадалите.

Двама българи загинаха при катастрофа в Турция
Обновена

Двама българи загинаха при катастрофа в Турция

Други 6 българи са ранени

Припомняме, че двама български граждани загинаха, а други шестима бяха ранени при катастрофа в централна Турция, след като микробус със софийска регистрация се сблъска челно с пътнически микробус с турски номера на пътя Кония - Караман.

Двама от шестимата пострадали са изписани от болниците, в които са били настанени. Четирима са под лекарско наблюдение в местни болници без опасност за живота. Един от тях е в стабилно състояние и ще бъде изписан в близките дни, на другите трима предстоят операции във връзка със счупени крайници.

Установена е самоличността на двамата загинали българи, посолството в Анкара е установило контакт с роднините и оказва необходимото съдействие по транспортиране на тленните останки до родината, увериха от ведомството на Екатерина Захариева.