До този момент няма информация за пострадали българи в терористичния акт тази нощ в Манчестър. Това увери посланикът на България в Лондон Константин Димитров пред Нова телевизия. 

Че няма пострадали българи при атентата обявиха и от Министерството на външните работи в София. 

22-ма загинали и 59 ранени след взривове на концерт в Манчестър
Обновена

22-ма загинали и 59 ранени след взривове на концерт в Манчестър

По време на концерта на американската певица Ариана Гранде

На въпрос дали Великобритания изглежда дестабилизирана, той отвърна: "Ако това е белег на дестабилизация, страната е в предпоследна степен на готовност за терористичен акт от повече от една година. Новото и разтърсващото е обхвата на нападението - 19 загинали и 50 ранени. Имайки предвид, че този акт е извършен в затворено пространство, където са се намирали около 17 000 души, това е особено притеснителното. Ние сме задействали сме плана с антитерористични мерки. Това е валидно и за посолството на България в Лондон".

Посланикът ни отбеляза, че британците са гневни и тъжни заради терористичния акт. "Но държавните и обществени структури са много обединени и мобилизирани. Те имат отличен опит в тази посока. Като цяло в страната не може да се каже, че има антиислямски настроения", коментира той.

Константин Димитров препоръча на сънародниците ни да внимават какви места посещават, както и да са особено бдителни на обществени места.

От Министерство на външните работи съобщиха, че българското посолство в Лондон продължава да бъде в постоянен контакт с местните власти и внимателно следи ситуацията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, които може да са били засегнати при нападението, могат да го направят на следния телефон на българското посолство в Лондон:

От Обединеното кралство: 020 7581 3144

От България: 00 44 20 7581 3144

Също така информация може да се получава и на горещата линия, която беше разкрита от полицията в Манчестър:

При избиране от Обединеното кралство: 0161 856 9400

При избиране от България: 00 44 161 856 9400