Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще спрат всички входящи и изходящи пътнически полети за две седмици поради притесненията за COVID-19, разкрива националният орган за гражданска авиация.

Той заедно с Националния орган за управление на извънредни ситуации при кризи и бедствия решиха да преустановят транзита на всички авиолинии в ОАЕ.

Рестриктивната мярка ще е в сила от вторник. Тя се предприема, за да се смекчат ефектите от коронавируса и да намали разпространението на вируса.

Престолонаследникът на ОАЕ бил болен от коронавирус

Престолонаследникът на ОАЕ бил болен от коронавирус

Информацията идва от израелски медии

В изявлението се отбелязва, че полетите за спешни евакуации, както и товарните полети, няма да бъдат обхванати от забраната.

Към 21 март по света бяха регистрирани 292 142 случая на заразяване с коронавируса и 12 784 смъртни случая, предаде Световната здравна организация. За последното денонощие броят на заразените е нараснал с над 26 хиляди.

По данни на СЗО най-голям е броят на заразените и умрелите в Европа, като десетте най-засегнати страни са Италия, Испания, Германия, Франция, Швейцария, Великобритания, Холандия, Австрия, Белгия и Норвегия.