Член на екипа за предварителна сигурност на президента на САЩ Джо Байдън беше арестуван в Сеул по обвинение за нападение в пияно състояние на южнокорейски гражданин един ден преди Байдън да пристигне на посещение, предава Ройтерс.

Членът на екипа, който работи за Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, е бил задържан в ранните часове на четвъртък, след като се е сбил в спор заради такси, каза служител на районната полиция Йонгсан пред Ройтерс.

Инцидентът е станал пред хотел "Гранд Хаят", където се очаква да остане Байдън. Името или друга информация за заподозрения не се привеждат.

Министерството на вътрешната сигурност не отговори веднага на искане за коментар. Белият дом отправи въпроси към "Сикрет сървис", които не отговориха веднага.

Отделът за вътрешна сигурност включва "Сикрет сървис", агенцията, която охранява президента. Служители на тази служба периодично са участвали в инциденти, свързани с лошо поведение в чужбина и в миналото.

Байдън пристигна в Сеул в петък вечерта местно време, като Южна Корея е първата спирка от първото му пътуване до Азия като президент.

TV Chosun, южнокорейски оператор, който първи съобщи за инцидента, каза, че заподозреният е около 30-годишен и е бил арестуван, след като негов колега гост в хотела се обадил в полицията.

Докато Байдън е на посещение в Азия, Китай започна военни учения в Южнокитайско море

Докато Байдън е на посещение в Азия, Китай започна военни учения в Южнокитайско море

На други самолети и плавателни съдове ще бъде забранено да влизат в района