Акулите, нападащи туристи в египетските курорти, може да са пуснати в Червено море от израелската разузнавателна служба „Мосад", съобщава lenta.ru. Такова предположение е направил губернаторът на египетската провинция Южен Синай Абдел Фадил Шуша.

Подобен сценарий не е изключен, но просто е необходимо време, за да се убедите в това", каза Шуша. На какво основание обаче той прави това свое изказване за нападенията в Червено море, губернаторът не уточни.

Пред последните няколко дни в египетския курорт Шарм-ал-Шейх бяха регистрирани няколко нападения от акули над почиващи.

Вчера 70-годишна германска туристка загина, след като бе нападната от акула във въпросния курорт. Жената починала още във водата от голяма кръвозагуба в резултат на ухапванията по ръцете и краката, а така също и от силния удар, който акулата й нанесла в областта на гърдите.

Преди няколко дни световните агенции съобщиха за трима руски туристи, нападнати от акула също в Червено море и получили тежки наранявания.

В момента египетските власти въведоха ограничения за къпането - във водите на Червено море се допускат само опитни плувци, на разстояние не повече от 50 метра навътре в морето. Разрешението важи само за районите, намиращи се на юг от залива Наама до Рас-Мухамед и около остров Тиран.