Шест човешки кости - от 4 до 18 сантиметра дълги, са открити в потъналия ферибот "Севол". Това е първото откритие, свързано с 9 пътници от обречения плавателен съд, които все още остават неоткрити, съобщава The Korea times.

Обувки и други лични принадлежности са открити с костите около 11.25 часа, съобщи на извънреден брифинг служител на министерството по морските дела. Мястото, където са открити костите, е оградено за допълнително претърсване. Костите ще бъдат транспортирани до болница, за да бъдат идентифицирани чрез ДНК-анализ. Това ще бъде направено от съдебни медици от Националната съдебна служба и други организации.

За идентифицирането ще са нужни две или три седмици. Тялото е намерено в една от мрежите, инсталирани на прозорците, за да запазят всичко вътре в плавателния съд и да не бъде отнесено от водата.

Телата на 9 пътници от ферибота все още не са открити. Това са двама учители, четирима ученици и трима пътници.

Изваждат ферибота "Севол", отнел 304 живота

Изваждат ферибота "Севол", отнел 304 живота

Във ферибота е имало предимно деца на ученическа екскурзия

Повече от 300 души, предимно ученици на екскурзия, загинаха, когато фериботът потъна на 16 април 2014 година.

Би Би Си допълва, че се смята, че останките са от един или повече от неоткритите жертви. Те са открити дни, след като плавателният съд бе изваден на повърхността.

Фериботът бе изваден на повърхността, така че под него да може да се постави платформа, която да го изтегли до брега. Очаква се корабът да достигне до пристанище Мокпо по-късно тази седмица. Там той ще бъде посрещнат от семействата на жертвите преди да бъде почистен и претърсен.