Първата дама на САЩ Джил Байдън отново се е заразила с COVID-19. Това става четири дни след възстановяването ѝ, уточни Си Ен Ен.

"Първата дама не е развила симптоми на заболяването. Тя ще остане в Делауеър, за да бъде изолирана", заяви в изявление комуникационният директор на първата дама Келси Донохю.

Първата дама е напълно ваксинирана и два пъти е била подложена на бустер ваксинация срещу коронавируса.

Край на изолацията: Байдън е с отрицателен COVID тест

Край на изолацията: Байдън е с отрицателен COVID тест

Президентът напусна Белия дом

От своя страна Белият дом обясни, че в сряда сутринта тестът на президента на САЩ Джо Байдън за коронавирус е бил отрицателен. Тъй като през последните дни той е бил на почивка със съпругата си, през следващите дни ще му бъдат правени по-чести изследвания за COVID-19. Освен това Байдън ще носи маска по време на публични събития на закрито през следващите 10 дни.

Президентът на САЩ се зарази с коронавируса два пъти това лято. Първо, Байдън беше диагностициран с болестта на 21 юли. Няколко дни по-късно тестът му за COVID-19 беше отрицателен, но на 30 юли отново беше диагностициран с коронавирусна инфекция. На 6 август президентът за първи път след повторното си заразяване получи отрицателен тест.

Лекарят на Байдън предупреди за възможността за връщане на болестта, тъй като това се случва при пациенти, които са използвали за лечението си лекарството "Паксловид".

Байдън е напълно ваксиниран срещу COVID-19 и е получил и двете бустерни дози от ваксината.

Байдън кашля. Има положителен COVID тест

Байдън кашля. Има положителен COVID тест

Новина от Белия дом