Петима души са убити, а над 50 други са ранени, след като трамвай се преобърна в Лондон. Инцидентът е станал тази сутрин в южната част на града. Двама души са останали заклещени.

По-късно полицията потвърди, че е арестуван ватманът на превозното средство, съобщава "Ройтерс".

Екипи за извънредни ситуации са извикани на мястото около 6.10 часа, тъй като трамвай е дерайлирал близо до спирка в Кройдън, голямо предградие в южната част на британската столица и голям транспортен хъб.

"Редица хора са откарани в болница с наранявания и за съжаление можем да кажем, че има и такива, които загубиха живота си", обявиха от британската транспортна полиция.

Говорителят на лондонската Спешна помощ информира, че 51 души са откарани в болница, като някои са със сериозни наранявания. Пет пожарни, пет специализирани спасителни екипа и повече от 70 пожарни са били изпратени на мястото. Те използвали специално оборудване за рязане, за да освободят заклещените.

Разследващите продължават да търсят причината за инцидента.

"Моите мисли и молитви са с всички онези, които са засегнати от този ужасен инцидент с трамвай в Кройдън", обяви премиерът Тереза Мей.

Местни жители споделят, че чули сблъсък, последван от крясъци. "Започнаха да изнасят пострадалите, някои много сериозно ранени. Хората бяха изнасяни на носилки", разказва очевидец.