Аржентинското правителство реши да затегне карантинните мерки и да забрани свободното движение на жителите през нощта поради увеличаването на броя на случаите на коронавирус. Това съобщи президентът Алберто Фернандес, цитиран от АП.

"Одобрихме редица мерки, които ще действат в цялата страна. Освен това ще има отделни мерки за райони с високо и средно ниво на епидемична заплаха", каза аржентинският президент във видео съобщение.

Президентът на Аржентина положителен за коронавирус, въпреки ваксинацията

Президентът на Аржентина положителен за коронавирус, въпреки ваксинацията

Държавният глава бе имунизиран с руската ваксина преди месеци

Според Алберто Фернандес в цялата страна ще бъдат забранени групови туристически пътувания, срещи с над 20 души, казина и спорт в затворени пространства, където има повече от 10 души. "Баровете и ресторантите ще трябва да бъдат затворени не по-късно от 23:00. Движението по улиците от 00:00 до 06:00 ще бъде забранено", обяви Фернандес.

Новите ограничения ще бъдат в сила поне три седмици.

Здравният министър на Аржентина хвърли оставка заради скандал с ВИП ваксинации

Здравният министър на Аржентина хвърли оставка заради скандал с ВИП ваксинации

Той твърди, че става въпрос за недоразумение

Министърът на здравеопазването на Аржентина Карла Висоти призна във вторник, че втората вълна на пандемията вече е започнала в страната. През последните два дни са открити над 20 хиляди случая на инфекция, което е най-високият процент от началото на пандемията. Общо до момента в страната са се разболели 2 450 068 души, 56 832 са починали.