Починалите от началото на епидемията от новия коронавирус (COVID-19) в Иран надхвърлиха 12 000 души. Това обявиха от здравното министерство на страната, като допълниха, че през изминалото денонощие са починали още 153 души, съобщава "Ройтерс". 

През последната седмица се регистрира рязко увеличение на броя на новозаразените и починалите, след като ограничителните мерки бяха разхлабени.

Коронавирус: Иран пак с рекордна смъртност за ден

Коронавирус: Иран пак с рекордна смъртност за ден

Предишният рекорд беше 163 починали в неделя

Общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 248 379 души, като от тях 209 463 души са се възстановили, уточни говорителят на здравното министерство в изявление по държавната телевизия.

Иран регистрира 200 починали от COVID-19 в рамките на 24 часа вчера, което е рекорд от началото на епидемията в Ислямската република.

Президентът Хасан Рохани в събота обяви нови мерки, за да се опита да ограничи разпространението на коронавируса. На иранците, които не носят маски, ще им бъдат отказвани държавни услуги, а работните места, които не спазват мерките на здравните власти, ще бъдат затворени за една седмица, предупреди той.

Иран с почти рекорден брой починали от COVID-19 за 24 часа

Иран с почти рекорден брой починали от COVID-19 за 24 часа

Общият брой на жертвите в страната вече е 11 731 души

През последните дни държавната телевизия редовно излъчва интервюта с репортери, питващи хората в градския транспорт и в търговските центрове защо не носят маски.

Някои казват, че не изпитват чувство за неотложна нужда, други казват, че маските са неудобни.