Нараства броят на жертвите в Албания. Загиналите вече са 9, а 10 се считат за безследно изчезнали. 

243 са ранените в резултат на серия мощни взривове в склада на боеприпаси в близост до албанската столица Тирана.
Взривотете се чуха вчера по обед

12 от пострадалите са в тежко състояние. От по-тежко ранените и в критично състояние 5 са откарани в съседна Гърция, а още 4-ма са настанени в Италия.

Сред ранените са работници, специалисти, но също така и жители на намиращите се в близост селища. Има и пострадали деца.

Ранените са настаненни в болниците са с изгаряния, контузии и прорезни наранявания от счупени стъкла.

Тази сутрин бяха подновени издирвателните и спасителните дейности.
Броят на жертвите може значително да се повиши, тъй като в момента на взрива в склада са работели 120 души.

Във военните складове са извършвани дейности по обезвреждане и унищожаване на стари оръжия. Част от тях са били дори и от времето на Втората световна война.

С ликвидацията на боеприпасите се е занимавала американска фирма, но в момента на произшествието в склада са работели предимно специалисти от местна компания, която е подизпълнител.

Точната причина за избухването на взира все още е неизвестна, но албанските власти подсказаха, че не няма сериозни съмнения за атентат.

Премиерът Сали Бариша, който посети ранените в близката болница, каза, че не изключва основната причина за тежкия инцидент да е човешка грешка.

Вторият взрив е бил по-мощен от първия и се е разнесъл около 10 минути след началото. По свидетелства на очевдици шумът от експлозията е била чута дори в столицата на Македония, която се намира на 170 километра от мястото.

Част от 120-те човека, които са се намирали в този момент в склада, са успели на го избегнат и да се прикрият. Последващите взривове, по-слаби от първия и втория, са продължили след това няколко часа.

В района веднага са били изпратени линейки, полиция и подразделения на албанската армия.
Много от зданията в радиус от един километър са напълно или частично разрушени. 4 000 жители от околните населени места са евакуирани.