Един полицай е загинал, а двама са ранени при взрив в Дагестан във вторник вечерта. В сряда е имало втори взрив. Служителите на реда установили мощността на двата взрива, в резултат на които в Карабудахкенския район на Дагестан са пострадали два автомобила на вътрешното министерство, съобщи Интерфакс, позовавайки се на източник в правоохранителните органи на района.

"По предварителна информация, мощността на взривното устройство, приведено в действие в началото на трасе "Кавказ" е съизмеримо с 3 и 5 кг тротилов еквивалент", заяви източникът.

По негови данни, бомбата е била пълна с части от машинни лагери и е приведена в действие дистанционно. "Недалеч от мястото на взрива има възвишение, зад него, предполагаме, се е скрил престъпника, очаквайки момента на взрива", уточни източникът.

Във вторник вечерта на 869 км от трасето "Кавказ" в Карабудахкентски рейон при придвижване на камиони Урал и УАЗ-Хантер със служители на правоохранителните органи. Един полицай е починал на място от осколочни травми, а двама са ранени.

Служебните автомобили са със значителни поражения. Образувано е наказателно дело за посегателство върху живота на служители на полицията и незаконно правене на взривни устройства, както и умишлено повреждане на чуждо имущество и обществена опасност.