Полицай, родом от Шумен, е загинал при вчерашния кървав атентат в района Везнеджилер в центъра на Истанбул, пише "Марица", позовавайки се на свой кореспондент в турския град.

Атентат уби 11 души в центъра на Истанбул
Обновена

Атентат уби 11 души в центъра на Истанбул

Мишената е автобус на полицията

Припомняме, на 7 юни терористи взривиха автобус, превозващ полицаи в центъра на мегаполиса. По последни официални данни загиналите са 11. Сред тях са 6 служители на реда и 5 са цивилни граждани.

Сред загиналите има и един полицай от български произход. Това е роденият в Шумен Джихан Кадир Карагьозлю. Джихан е по-малкият син на Зеки Карагьозлю, също преселник от България, който е известен бизнесмен и бивш народен представител в турският Меджлис.

Четирима задържани за атентата в Истанбул

Четирима задържани за атентата в Истанбул

Заподозрените, отбелязва медията, са разпитвани

Загиналият Джихан, се е оженил преди 9 месеца и живеел в истанбулския квартал Зейтинбурну. През 2006 той е завършил гимназия в Бакъркьой. След това през 2012 е завършил Черноморския технически университет в Трабзон. През 2014 година се е дипломирал от полицейската школа в Карабюк. След това учи съвременна турска история в Истанбулския университет. Очаквало се е през 2017 година да се дипломира. Работил е като стажант към статистическият институт към президентството на Турция, уверява пловдивската медия.

"Форд" с бургаска регистрация "оцеля" при атаката в Истанбул
Обновена

"Форд" с бургаска регистрация "оцеля" при атаката в Истанбул

Турски медии разпространиха снимка с автомобил

Погребението на загиналите полицаи, ще е в четвъртък в Истанбул, на гробището за военни герои Едирнекаръ. Преди това ще има молитва в джамията Фатих.

Ранените от вчерашния атентата са 36, като 9 от тях са полицаи. Трима пострадали са все още с опасност за живота.

Припомняме, часове след вчерашния атентат в Истанбул, днес кола-бомба избухна пред полицейски участък в населената предимно с кюрди Югоизточна Турция. Трима души са загинали и 30 са ранени при взрива.

От МВнР заявиха за news.bg, че към момента не могат да потвърдят информацията. От ведомството на Даниел Митов са помолили за справка дали турското законодателство разрешава държавен служител, какъвто се явява Джихан, има право на двойно гражданство.