Проливните дъждове вчера вечерта нарушиха сериозно работата на парижкото метро и някои железопътни линии в предградията на френската столица.

Това съобщи "Паризиен".

Необичайната гореща вълна беше заменена от дъждове във Франция. Вечерта в Париж се разрази силна гръмотевична буря. Метеорологичната станция на Айфеловата кула регистрира пориви на вятъра със скорост до 104 км/ч. Според метеорологичната станция в парка Монсури за по-малко от час са паднали 26 мм дъжд.

Лошото време наруши значително разписанието на някои железопътни линии. По-специално, движението беше нарушено по цялата линия Orlyval, която свързва града и международното летище Orly.

Няколко линии на метрото бяха частично наводнени.

Най-малко седем станции на парижкото метро бяха затворени. Полицията беше принудена да евакуира пътниците, които се опитваха да изчакат бурята в метростанциите, тъй като това изискваше съображения за сигурност.

Някои гари бяха подминати от влакове без спиране. Към 23:00 ч. обаче ситуацията почти се нормализира. По данни на столичния оператор на метрото само две станции останаха затворени.

Това лято във Франция е регистрирана необичайна гореща вълна. Големи пожари избухнаха едновременно в няколко региона на страната и хиляди пожарникари ги потушиха.

Горещата вълна в Париж показа липсата на дървета в града

Горещата вълна в Париж показа липсата на дървета в града

Дърветата охлаждат градовете, ключова линия на защита срещу изменението на климата и все по-горещите лета