Истанбул беше ударен от мощна дъждовна буря, при което е загинал един бездомен човек, а части от историческия пазар "Капалъ чарши" са били наводнени, съобщава "Франс прес".

Бездомен мъж е бил намерен мъртъв в подлеза в квартал "Ункапани", като очевидно се е удавил при наводнението. Полицията е отцепила района.

Светкавично образувалите се наводнения за кратко са спрели работата на фериботите, свързващи азиатската и европейската част на града, докато властите предупредиха гражданите да бъдат внимателни в тежките метеорологични условия.

Наводненията, продължили около два часа, също така засегнаха "Капалъ чарши", един от най-старите покрити пазари в света, като собствениците на магазини започнаха изпомпване на придошлата вода.

Частната телевизия NTV съобщи за много коли, заседнали в трафика и спасени от екипи на пожарната. В един от кварталите паркирана кола е паднала в яма, която силният дъжд е отворил на пътя.

Днес в Турция се отбелязва годишнината от земетресението с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер, което удари Измит, който се намира на около 100 км източно от Истанбул, при което загинаха най-малко 17 400 души, включително 1000 в рамките на икономическата столица на страната.