Пожарникарите продължават да се борят с опустошителния пожар в Национален парк "Дадия" в Северна Гърция за шести ден като армията изпрати войски, за да подкрепят усилията на противопожарната служба и по-специално да подобрят достъпа чрез отваряне на пътеки към по-дълбоките части на гората, пише гръцкият вестник "Катимерини".

Четири самолета и три хеликоптера също работят от сутринта, за да изливат вода върху пламъците, които продължават да унищожават ценни гори и естествени местообитания в Националния парк "Дадия-Лефкими-Суфли" край река Марица (Еврос).

Противопожарната служба е изпратила 320 пожарникари, а общински работници и десетки доброволци също са се вклкючили в битката.

Друг голям пожар, който избухна в събота на югоизточния остров Лесбос в Егейско море, също продължава да гори във вторник, въпреки че противопожарната служба каза, че той до голяма степен е овладян след кратко избухване през нощта близо до района на Вриса.

Усилията за овладяване на трети горски пожар в областта Илия в Пелопонес дават значителни признаци на подобрение, макар и там пожарът да гори шести ден.

ЕС купува спешно противопожарни самолети

ЕС купува спешно противопожарни самолети

На фона на рекордните жеги и горските пожари в Европа